18 års fängelse för mord i Akalla

2016

Gärningsmannen ville komma över datorfiler som den 35-årige mannen laddat ned från en gemensam bekant.
Men i stället började de två männen gräla – och 35-åringen fick upprepade knivhugg mot kroppen innan hans ovän krossade skallen på honom med en rörtång.

Klockan 11.58 den 18 juli förra året kom det första samtalet in till SOS Alarm. Personen som ringde har precis funnit en blodig man vid ett campingområde på Järvafältet vid Akallalänken i nordvästra Stockholm

Den 35-årige tvåbarnspappan låg och sov i ett tält på en campingplats på Järvafältet i Stockholmsförorten Akalla en sommardag i juli förra året när han plötsligt blev väckt av Björn Kollberg. De två var ovänner sedan länge efter att 35-åringen flera månader tidigare kommit över ett antal datorfiler från en gemensam bekant.

Polisens misstankar riktades i ett tidigt skede efter mordet mot den 33-årige mannen. Detta sedan vittnen kunnat berätta om vad som utspelat sig på brottsplatsen, vid en husvagn. Övervakningsbilder från Akallas tunnelbanestation styrkte polisteorin om att den misstänkte flytt från området med tunnelbana efter mordet. Klockan 12.41 samma dag fångades han av en övervakningskamera i biljetthallen.
Han anhölls i sin frånvaro, misstänkt för mord, men greps först två veckor senare då han av en slump upptäcktes av polisen på Ekerö i samband med en fordonskontroll.

Solna tingsrätts dom: 18 års fängelse för mord samt för två fall av grov misshandel. Det långa straffet motiverar rätten med att det inte finns några förmildrande omständigheter.

http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/har…
http://www.expressen.se/nyheter/bjorn…