Fotbollstränaren avslöjad med knark för 25 miljoner

Den 35-årige småbarnspappan levde dubbelliv i den skånska idyllen. Då dagarna var han familjefar och tränare i byns fotbollslag. Bakom ryggen på alla ägnade han sig också åt narkotikaaffärer. När polisen slog till fanns knark för 24 632 000 kronor på det hyrda bilsläpet.

Småbarnspappan levde familjeliv på en mindre ort i nordvästra Skåne. Han var gift, hade barn och arbetade heltid på en fabrik. Mannen var dessutom engagerad i sonens pojklagsfotboll som uppskattad tränare.

Den 10 oktober förra året slogs dock tillvaron fullständigt sönder för både mannen och hans familj. Den helikopter som utsänd hade ett enda uppdrag – att spana och skaffa bevis på en misstänkt knarkleverans.

Tips. Svensk polis hade tidigare fått uppgifter från en holländsk polisutredning att en nederländsk lastbil var på väg mot Sverige med cannabis i lasten. När den utlandsregistrerade lastbilen körde av färjan i Trelleborg följdes den efter från luften av polisens helikopter. Flera civila polispatruller dirigerades också efterhand att på avstånd följa efter det aktuella fordonet.

Den 35-årige småbarnspappan var den som satt vid ratten – och i lasten hade han nu 246 kilo cannabis packat i 11 bruna wellpappkartonger.

I nordvästra Skåne körde ekipaget av från E6 och in på mindre vägar. Från luften kunde helikoptern hela tiden följa och fotografera händelseutvecklingen med hjälp av mörkerkamera.

I en vändplats gjorde lastbilen plötsligt stopp. Samtidigt körde en personbil med påkopplad släpvagn fram.

På polisens bilder syns hur flera personer rör sig mellan fordonen och hur kartonger lastas över till släpet.

Från helikoptern kunde polisen konstatera hur småbarnspappan därefter till synes planlöst körde omkring i det lilla villasamhället. Vid ett tillfälle ringde han till sina föräldrars hus, där ett syskonbarn svarade. Föräldrarna var bortresta men syskonbarnet fanns i huset.

Polisen misstänker att småbarnspappans avsikt varit att gömma narkotikan i föräldrarnas fastighet – men att han inte velat ta risken att dyka upp så länge syskonbarnet fanns där.

I stället greps småbarnspappan på en vanlig villagata, i inte långt från sin egen bostad. Enligt polisens omräkning skulle narkotikan på gatan vara värd sammanlagt 24 632 000 kronor.

https://www.expressen.se/kvallsposten/fotbollstranaren-avslojas-med-knark-for-25-miljoner/

Påföljd m.m.
1. Fängelse 5 år 6 månader
Påföljden avser även brottsligheten i avgörandet 2018-08-29..