Fyraåring sminkades för att dölja skador

Den fyraårige pojken misshandlades av sin styvpappa. Då sminkades han av sin mamma – så att skadorna inte skulle upptäckas på förskolan. Pojken bodde egentligen hos sin pappa, men just vid det här tillfället skulle han på försök bo hos mamman och hennes nya man.

Men det gick inte länge förrän misshandeln mot pojken satte igång. Mannen ska ha vridit hans öra så hårt att det efteråt blev alldeles blått.

Sminkade pojken. Han ska även ha dunkat barnets huvud i en vägg och även toalettstolskanten. Vid bland annat ett tillfälle konstaterade mannen att pojken hade så synliga skador i ansiktet att de inte utan vidare kunde skicka iväg honom till dagis. Då sminkade mamman pojken i hopp om att inget skulle märkas.

Slutade med dom. Men det här upptäcktes av förskolepersonalen och det blev upprinnelsen till den utredning som som nu slutat med dom.

Mannen får sex månader fängelse för misshandel och ska dessutom betala 27 000 kronor i skadestånd till pojken. Mamman döms till villkorlig dom plus 50 timmars samhällstjänst för skyddande av brottsling.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ja…minkades-for-att-dolja-skador