Hängde upp kvinnan i bälte – döms till fängelse

2017.

Fyra och ett halvt års fängelse blir straffet för den man som utsatt sin sambo för en lång serie av våld i parets bostad i Uppsala.

Vid 16 tillfällen mellan september 2015 och januari 2017 har mannen utfört grova kvinnofridskränkningar mot sin sambo, huvudsakligen i parets bostad i länet. Det handlar enligt åklagare om upprepad misshandel och hot där kvinnan vid olika tillfällen blivit slagen och sparkad, däribland dagen efter att kvinnan fött barn och senare medan kvinnan ammat barnet.
Vid ett tillfälle i början av året misstänks mannen ha hängt upp kvinnan i en stång med ett bälte runt halsen så att hennes fötter hängde fritt från marken. Enligt åtalet förlorade kvinnan medvetandet.

Åklagarens stämningsansökan innehåller en lång rad grova våldshandlingar, bland annat slag med en sopkvast av metall, ett stort antal slag i ansiktet och mot öronen och sparkar mot kroppen med smärta och blåmärken som följd. Vid ett tillfälle fick kvinnan revbensfrakturer av misshandeln.
Bland åtalspunkterna finns också flera fall då mannen misstänks ha tvingat ned sina fingrar i kvinnans hals så att hon fick kvävningskänslor och kräkreflexer. Han misstänks också för ett fall av våldtäkt mot kvinnan.
Enligt åklagarens stämningsansökan har den misstänkte mannen medgett delar av händelseförloppen.

Mannen döms för våldtäkt, flera fall av grov misshandel, grov kvinnofridskränkning och dopningsbrott. Påföljden blir fyra år och sex månaders fängelse. Brotten har skett mellan 2015 till 2017.
Mannen ska också utbetala ett skadestånd till kvinnan på 310.000 kronor.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/aklagare-man…
http://www.unt.se/nyheter/uppsala/man-atalas…
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/aterfallsforbrytare…
http://www.unt.se/nyheter/uppsala/hangde-upp-kvinna…