Kokainliga på Östermalm sprängd

Kokainlangarna hade sin bas på Strandvägen i Stockholm – ovetande om polisens hemliga kameraövervakning i den exklusiva trappuppgången.
Kunderna värvades med mass-sms och bestod av framgångsrika konsulter och företagare kring Stureplan.

Ena mannen släpptes fri från ett fängelsestraff för grovt narkotikabrott i juli förra året, men det var inte ett nytt liv med vanligt jobb som väntade. Tillsammans med sin jämnårige vän började han sälja narkotika igen.
Knarkligans första mobil aktiverades den 10 augusti 2016 och inom loppet av 36 minuter skickade signaturen ”Rufus” 225 sms till en lista med potentiella kunder med texten:
Tjenare! Det är rufus hoppas allt är bra! Detta är mitt nya nummer så hör av dig om du vill ta en fika i veckan eller till helgen :). Nytt nummer nytt dunder”.
Meddelandet har skickats till mobilnummer som går till företagare, finansfolk och konsulter. Kontakten med kunderna sköttes via appen ”Wickr” för att försvåra avlyssning från polisen.

Männen hyrde en s.k. jungfrukammare på Strandvägen i Stockholm som användes som förvaring för kokainet. Troligtvis med tanke på närheten till Stureplan. Polisen fick snabbt upp ögonen för kokainlangarna och utanför lägenhetsdörren på Strandvägen placerades en hemlig övervakningskamera efter godkännande av Stockholms tingsrätt.

Utanför bostaden följde en grupp spanare varje steg som männen tog. Spanarna kunde också gripa flera av kokainköparna som nappat på langarnas erbjudanden på bar gärning med kokain i fickorna.
När polisen i höstas slog till hittades 376 gram kokain förpackade i svarta avföringspåsar för hundar på hyllor i en garderob i lägenheten på Strandvägen.

I fredags kom domarna mot kokainligan: männen dömdes till 4,5 års respektive 5,5 år fängelse. Ena mannen har erkänt innehav av 3,75 gram kokain för eget bruk i september förra året, men förnekar att han utfört försäljning.

https://www.flashback.org/t2815928
http://www.expressen.se/nyheter/kokainl…/