Läkaren höll kvinna inlåst i bunker – ville ha en livskamrat

I flera år byggde han en hemlig betongbunker i en lada på landet i Skåne. Syftet: att hålla en människa inspärrad. Med preparerade jordgubbar, kanyler, lugnande medel, avancerade skådespelarmasker och en rullstol satte han planen i verket – att kidnappa en ung kvinna på Östermalm. bunkerlakaren02

Bunkern ska innehålla ett sovrum och ett kök. I filer som polisen hittat i läkarens dator finns anteckningar kring byggtekniska detaljer. Men även anteckningar som tyder på att det inte rör sig om ett vanligt bygge.

I internationell press har han kallats Sveriges Josef Fritzl. 38-årige läkaren Martin Trenneborg döms till tio års fängelse för människorov av Stockholms tingsrätt.

Kvinnan hade blivit drogad och bortförd från sin bostad i centrala Stockholm. Martin hade sedan kört henne ner till sin gård i Skåne. Där höll han henne inspärrad i sin specialbyggda betongbunker – utan att ge kvinnan någon som helst chans att kommunicera med omvärlden. Kvinnan berättar i förhören om skräcken och paniken när hon förstår att hon är kidnappad. Hon säger att läkaren sagt till henne att de haft skyddat sex medan hon var medvetslös.

Läkaren håller henne inspärrad i sex dygn, går till jobbet som vanligt, rastar henne med handfängsel när han kommer hem.

http://www.expressen.se/kvallsposten/sa-var-b…
http://www.expressen.se/kvallsposten/martin-…
http://www.dn.se/nyheter/sverige/lakaren-hol…
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?progr…
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3410…
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JexbR/b…