Madeleine Delbom misstänks mördad i Långshyttan – 11 personer dömda

Fyra män och tre kvinnor misstänks för inblandning i mordet. Kvinnan anmäldes försvunnen den 28 juni i Borlänge av anhöriga.

Madelenes kropp hittades i ett vattenfyllt gruvhål vid Rällingsberg utanför Långshyttan. Kroppen låg i vattenbrynet och polisen tror att den legat där i ett par veckor. Enligt handlingar från domstolen som Fria Tider tagit del av har mordet begåtts vid sextiden på kvällen den 17 juni.

Polisen tror inte att den 60-åriga kvinnan mördats vid den nedlagda gruvan utan misstänker att brottsplatsen är någon annanstans.

– Vi misstänker att vi vet var mordet har begåtts, men vi har inte kunnat bekräfta det, säger Dangardt.

Åtta misstänkta
Ytterligare två personer häktades under gårdagens häktnings­förhandling; två svenska män som är 44 respektive 21 år gamla. 44-åringen förnekar brott helt och hållet medan 21-åringen säger att han till en början var med och planerade mordet men därefter ångrade sig och backade ur. 21-åringen är tidigare känd av polisen.

Utöver de fyra häktade är även fyra personer anhållna för inblandning i mordet.

Av handlingarna från tingsrätten framgår att motivet till mordet troligen var att flera av de misstänkta var skyldiga Madeleine stora summor pengar. Istället för att betala tillbaka pengarna mördade de henne istället och dumpade hennes kropp i en gruva i Långshyttan.

Uppdatering 2017-02-10: I dag föll domen mot de elva personer som deltog i mordet på 61-åriga Madeleine i Långshyttan. Fyra fälls för mord, två för medhjälp till mord. http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/…

http://www.aftonbladet.se/nyheter/articl…
http://www.aftonbladet.se/nyheter/articl…
http://www.friatider.se/de-atalas-for-mo…
http://www.friatider.se/erkant-att-de-mo…
https://www.flashback.org/t2737843
SVTPlay.se – Veckans brott – Säsong 13, avsnitt 6