Mördades framför sina barn – mordet på Carina Månsson

Christer Skraba högg ner sin tidigare sambo med en bajonett mitt framför ögonen på deras två gemensamma barn. Mordet begicks på gården till den lägenhet i stadsdelen Lugnet i Malmö där kvinnan hade fått ett skyddat boende, undan mannen. Flera personer såg hur mannen högg kvinnan medan barnen såg på. bajonett-mord01

När han mördade henne väntade han på att avtjäna ett ettårigt fängelsestraff för att ha hållit henne fången, bunden med buntband i deras tidigare gemensamma hem.

Under hela rättsprocessen har mannen velat bli fälld för dråp och få ett tidsbestämt straff. Ett viktigt skäl för det har varit möjligheten att i framtiden få träffa barnen, som han inte längre har vårdnaden om.

Mannen har hävdat att han på grund av en psykisk störning hade nedsatt förmåga att kontrollera sitt handlande. Den invändningen är inte obefogad, menar Högsta domstolen, som med hänvisning till det delar hovrättens bedömning om ett tidsbestämt fängelsestraff. Mannen även dömts för ett annat brott och totalt ska avtjäna 18 år i fängelse.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.as...
http://www.skd.se/2013/03/06/velli...