Överläkare med 2 promille kraschade när han skulle hämta barnen – Malmö

Förra sommaren såg flera vittnen kaosartade scener när en BMW kom dundrandes på Roskildevägen i Malmö – och kraschade rakt in i flera parkerade bilar.
Även en trafikskylt blev nermejad och träffade en cyklist.
Mannen som körde bilen hjälptes ut av vittnen och fördes sen in i en ambulans. Innan han kördes till sjukhus fick han dock blåsa i polisens alkometer, som gav utslag. Senare visade det sig att han hade nästan två promille alkohol i blodet.

Mannen, som är överläkare, var också påverkad av narkotikaklassade läkemedel. När polisen förhörde honom och frågade om han inte fått information om läkemedlen av sin läkare medgav han att han skrivit ut dem till sig själv.

I förhör uppger han att han varit på festivalen Sweden Rock dagarna innan och där sovit dåligt då hans madrass gått sönder. När han kom hem på söndagen var han nykter.
Det skulle han däremot inte förbli under måndagen, då han var ledig och ensam hemma.

Under dagen drack han en 75-centilitersflaska med rom i hemmet och åt några narkotikaklassade sömntabletter.

Han uppger dock i förhör att hans fru berättat att hon ringt honom och bett honom hämta barnen.
Han har själv inga minnen av telefonsamtalet, men uppger att han förstår att han var på väg för att hämta barnen när de våldsamma krascherna inträffade.

När Sydsvenskan kontaktade mannens chef i samband med att åtalet väcktes i mars uppgav han att han inte kände till händelsen – och att mannen jobbat med patienter de nio månader som gått sedan vansinneskörningen.

http://www.expressen.se/kvallsposten/berusad-overl…/
http://www.sydsvenskan.se/2016-03-04/laka…