Åtta års fängelse för hundratals sexbrott på nätet

Rättegången mot den 47-årige mannen inleddes i tingsrätten i Borås i april och har pågått hela sommaren. Han misstänks för att ha utnyttjat 114 barn sexuellt.
Han kontaktade framför allt unga flickor, de flesta var då mellan 12 och 14 år gamla, på olika chattforum och fick dem att skicka bilder och onanera för honom. Oftast låtsades han vara yngre än vad han var.

I många fall har han hotat att sprida bilderna på dem om de inte har gjort som han sagt åt dem.

I dag dömdes mannen till sju års fängelse för bland annat sexuellt ofredande, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott.

Många av brottsoffren har själva inte anmält mannen, utan blivit kontaktade i samband med polisens utredning.

– Man har kunnat identifiera vissa flickor. Men samtidigt har polisen i mannens dator hittat bilder och filmer på flickor som ännu inte identifierats. Så åklagaren tror att det kan röra sig om fler brottsoffer, säger Joel Wendle.

Den längsta kontakten ska, enligt åtalet, ha pågått under fem års tid.

Uppdatering 2017-05-05: I tingsrätten dömdes 47-åringen från Ulricehamn till sju års fängelse och två miljoner i skadestånd för en mängd sexbrott mot barn. Nu höjs straffet.

47-åringen överklagade brotten som rör ett 60-tal av de totalt 114 flickorna. Han förnekade brott i samtliga åtalspunkter som hade med dessa målsägare att göra. I vilket fall som helst ville han att påföljden, sju års fängelse, skulle lindras.

Åklagarna överklagade också domen och ville bland annat att mannen skulle dömas till åtta års fängelse. Flera av målsägarna överklagade också domen och ville få sina skadestånd höjda.

Nu ändrar alltså hovrätten domen från sju till åtta års fängelse.

http://www.ut.se/ulricehamn/hovra…
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim…
http://sverigesradio.se/sida/artikel…