Våldsmannen högg ihjäl sitt offer – frias för mord

2017.

Larmet om en grov misshandel i en lägenhet i Ulricehamn kom in till polisen klockan 16.52 på lördagseftermiddagen den 28 januari.
30-åringen avled efter flera knivhugg, varav det sista, dödande, hugget tog i hjärtat.

Den misstänkte gärningsmannen ska först ha knackat på dörren till bostaden, men blivit avhyst av sitt offer. En stund senare ska han ha kommit tillbaka beväpnad med kniv och knackat på ännu en gång. Offret, också det en man i 30-årsåldern, öppnade dörren för att då bli ihjälhuggen med kniven, enligt polisens teori.
Polisen kom till platsen och grep sedan mannen i trapphuset. Då ska han ha haft kniven på sig. Själv, vid den första häktesförhandlingen som hölls, menar han att han att blev attackerad med yxa och agerade i nödvärn.

Det var 30-åringen som startade det våldsamma bråket som ledde till hans död. Det har Borås tingsrätt kommit fram till.
Rätten går alltså på försvarets linje, att 27-åringen knivhögg 30-åringen i nödvärn, och friar därför 27-åringen från anklagelserna om mord och grovt hemfridsbrott. I stället döms han till dagsböter för ringa narkotikabrott och ett tidigare fall av snatteri.

Borås tingsrätt menar att 30-åringen beväpnade sig med en yxa på väg mot ytterdörren där 27-åringen stod och knackade på. Därefter utdelade han ett kraftigt slag mot 27-åringens huvud och drog in honom i lägenheten. 27-åringen drog då kniv. I förhör har han berättat om att blod rann ned i hans ögon och att han därför inte såg var huggen träffade. Han såg heller inte att 30-åringen tappade yxan en bit in i bråket.
I samband med att huvudförhandlingen i Borås tingsrätt avslutades sa åklagare Patrik Tilly till BT att han med största sannolikhet kommer att överklaga om 27-åringen inte döms för att uppsåtligen ha dödat 30-åringen.

*

Det här är inte första gången som mannen varit inblandad i våldshändelser. Hans belastningsregister är gediget och han har dömts för flera anmärkningsvärda dåd.
Mannen har över 15 punkter i belastningsregister och ett antal domar riktade mot sig för en rad brott.

http://www.expressen.se/gt/valdsmannen…
http://www.bt.se/ulricehamn/27-aringen…
http://www.expressen.se/gt/tidigare-domen…